Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

4-stjerners middag – halv åtte ELLER klokka åtte hos meg? september 20, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 7:29 am

TVNorge vinner seerne og mot TV3 i retten- jeg digger likevel TV3 sin variant! Rettighetshaverne til tv-serien «Klokka åtte hos meg» som hadde premiere på tv-kanalen TV3 17. august i år, begjærte midlertidig forføyning mot TVNorge AS, med påstand om midlertidig stans av all markedsføring, produksjon og kringkasting av programmet «4 stjerners middag halv åtte». TV3 hadde kjøpt de norske rettighetene til det engelske programmet «Come dine with me», og mente at TVNorge dermed ikke hadde rett til å vise sin versjon, skriver denne journalisten. Det ble berammet rettsmøte til behandling av saken torsdag 3. september, men  TVNorge gikk seirende ut av striden med TV3.

Svært gledelig, men ikke overrraskende, sier TVNorge-sjef Harald Strømme til Kampanje.

Dette var saken:
Bak begjæringen sto det britiske tv-selskapet ITV med sine datterselskaper ITV Studios Limited og ITV Global Entertainment Limited, i tillegg til Silverback AB og Viasat Broadcasting. TV3-sjefene mener TVNorge krenket opphavsretten ved å drive ulovlig eksemplarfremstilling etter åndsverkslovens §2, og brøt også markedsføringslovens §25 og §30 om henholdsvis kopiering av andres produkt og handling i strid med god forretningsskikk. Selve ideen om å lage et tv-program hvor man lager mat som man serverer sine gjester hjemme må (derfor) være fri, heter det i kjennelsen.

Jeg er helt enig i at det kunne forvirre seerne at det gikk svært like konsepter på to norske kanaler til omtrent samme tidspunkt de samme ukedagene..men der stopper faktisk likheten. Men aller viktigst er jo at herlige Knut (tru meg, jeg har fått æren av å spise hans deilige middagsmat og han burde ha vunnet!) var med på det som startet åtte og ikke halv åtte. Her kan du se en episode om du vil!

Knut klokka åtte

Flere saker i Kampanje:

Les også: TV3 går i strupen på TVNorge

Les også: Kokkekamp i retten

Les også: TV3: – De ga bort «71º Nord»

Reklamer
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s