Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

Hvordan tilberede reinsdyrskav på 1-2-3, oppskrift september 19, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 5:04 pm

Dette trenger du:

* Reinsdyrskav (200g pr pers), er dere to finnes det nok bare 500g i frysedesken og det går bra!
* Sjalottløk (eller gulløk om du bare har det)
* Sjampinjong
* Fløte ogén boks rømme rømme -en dæsj fløte holder.
* Geitost (om du har)
* Smør til steking
* Enebær (knus de litt før du har de i gryta)

* Salt og pepper

* 1 dl vann
* Tyttebær – både rørte og fryste funker fint

* Potet eller ris.

    Tilberedning

    1. Skrell poteter og sett de til koking/sett på ris. Kutt opp løk og sopp, brun smøret i en jerngryte og stek så kjøttet i gryten litt før du tilsetter løk og sopp. Ha i litt vann og la det hele koke til kjøttet er mørt. Ha i salt og pepper.
    2. Drikk opp hvitvinen om du, som jeg, valgte å smake på det mens du lagde mat. (Eller som idag: Mens Samber lagde mat.)
    3. Serveres direkte fra gryten med ris eller potetemos til, tyttebær og litt rømme.

    Kaldt vann, øl/lettøl eller rødvin smaker, ifølge meg, best til denne retten. Året rundt!

    _potetstappe

    middag

    Advertisements
     

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

    Twitter picture

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

    Google+ photo

    Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

    Kobler til %s