Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

Flyttet Aps dialog i sosiale medier noen stemmer? september 15, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 6:17 pm

Velgerne blåser i sosiale medier - VG Nett om Data og nettBjörn Lindahl, journalist i Svenska Dagbladet, har fulgt vårt stortingsvalg i år nøye. Han forklarer at vår nåværende og påtroppende rødgrønne statsminister liker de sosiale mediene fordi de senker terskelen for velgerne å kommunisere direkte med politikerne. Og vi «ringrever» på Twitter og Facebook, kanaler der han har vært aktiv de siste månedene, vet at vi kunne sendt en kjapp melding til Jensern og sikkert fått snarlig svar. Men for min del så var det faktisk ikke tilgjengelighet og ny, revolusjonerende informasjon som vippet meg over til å stemme rødgrønt- det har jeg også gjort de siste to valgene og det kommer jeg kanskje alltid til å gjøre. Men det er nok ikke jeg, en stabil velger, som utgjør Arbeiderpartiets hovedmålgruppe for kampanjene i sosiale kanaler, det er nemlig de unge – de som kanskje stemmer for første gang nå eller neste gang og som vil stemme i mange, mange år fremover. Og det er jo helt fantastisk! Lindahls skriver:

Valframgången beror enligt honom på att Arbeiderpartiet lyckats både med de traditionella kampanjmetoderna och med de nya medierna. Partiet har ökat sin uppslutning bland de unga. – Det kan nog ha med att vi varit tunga på nätet, säger han.

Men ifølge VG like før valget, stemmer ikke dette heller. Velgerne blåser nemlig i de sosiale medier, forteller de: 83,1 prosent følger ikke valgkampen på Twitter eller Facebook –  det viser nemlig en undersøkelse InFact har gjort. Men også denne artikkelen støtter strategien om å benytte seg av nye medier foran og under valget, siden sosiale medier er noe som kommer.

Gjør man ikke det (hiver seg på) signaliserer man at man ikke er moderne,  forteller Elizabeth Hartmann, daglig leder i Skrik kommunikasjon.

Men så er det en gang også slik, at VGs jobb er å være tabloid for å trekke til seg lesere…og en blogger jeg fant ikke nødvendigvis har sammen mål. Jeg fortsetter siteringa:

Den konklusjonen har de trukket på grunnlag av at 83,1 ikke følger valgkampen på twitter eller facebook. Jeg er mer overraska over at så mange som 16,9 da faktisk på en eller annen måte gjør nettopp det.

U see? All bruken av sosiale medier skapte, om ikke annet, masse blest og mange leste meldinger  – om ikke annet – fra politikerne til velgerne. Så får vi se om to og fire år hvilken posisjon slike kanaler har blandt både folket og politikerne!

Men siden dette er min blogg og jeg bestemmer her , kan jeg selvsagt føye til dette: Med Ap i front vant de rødgrønne både stortingsvalget og de ble vinneren av den digitale valgkampen! Mye kanskje takket være egne sider for akkurat dette valget som heter viktigfordeg.no og er fullspekket av videosnutter og kommentarer. (Reklame for denne siden var å finne til og med på min Google reader allerede for noen måneder siden.)

Hva er viktig for deg

En liten oppdatering: Kampanje mener også sosiale medier kan ha betydning for neste valg da dette kun var en generalprøve.

Foto:

Nederst: Screenshot fra Viktigfordeg.no.

Helt øverst : Informasjonsrådgiver i Arbeiderpartiet, Pia Gulbrandsen, er en av flere medarbeidere som hjelper til med å oppdatere statsministerens Facebook. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN

Arbeiderpartiet på internett

Arbeiderpartiets offisielle nettsteder

Blogger

Sosiale medier

Og bare for å trekke frem motparten, her finner du Fremskrittspartiet på internett:

FrPs offisielle nettsteder

Blogger

Sosiale medier

Reklamer
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s