Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

Facebook hjelper norske kommuner juli 1, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 8:45 am

03facebook.xlarge1Jeg forbereder et kort foredrag om sosiale medier på arbeidsplassen, og ramlet over to gode eksemepler fra to norske kommuner! Både Åmli og Salangen kommune bruker sosiale nettverk aktivt for å skape dialog med sine eksisterende og potensielle innbyggere:


Eksempel 1

Salangen-ordfører jakter jobbsøkere på Facebook: Ivar B. Prestbakmo tar Facebook i bruk i jakt på søkere til ledige jobber i Salangen. I oktober i 2007 tok han nemlig i bruk Facebook i jakten på jobbsøkere. Han hadde vært på Facebook en stund, og brukte også nettstedet aktivt i valgkampen høsten 2007.  Til avisen Fremover sa han da: Det fungerte veldig bra. Jeg hadde en egen gruppe der, og hadde vel rundt 300 medlemmer i valginnspurten. Det ble en mobilisering, og det ble et sted der folk sa og mente noe, sier Prestbakmo og mener Facebook også kan nå potensielle jobbsøkere.

Eksempel 2

» Det er ingen tvil om at Facebook er enormt utbredt i Åmli. Og dette skjer samtidig som nettsamfunnet er i ferd med å endre karakter. Facebook var tidligere et ungdomsfenomen. Nå kommer foreldrene og besteforeldrene med for fullt. Jeg vil nesten påstå at man må være medlem av dette nettsamfunnet, for å finne ut hva som virkelig rører seg bak kulissene i Åmli nå om dagen.» Dette sier Olav Føreland, kommunestyremedlem for SP til Agderposten. Les mer hos PresisPR

Bilde: Mark Zuckerberg, en av initiativtakerne til Facebook.

Reklamer
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s