Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

Bursdag! juni 15, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 12:22 pm

storemuffinsIgår ble jeg 29 for aller første gang, og siden jeg måtte jobbe ble det svært lite baking og kaffebesøk! Lørdagen grillet og sang vi til the wee-hours, så jeg er definitivt behørig feiret, og idag sørger jeg for at nærmeste familie får i seg litt bursdagsslikkerier rundt stuebordet. Muffins er en god vinner og med masse deilige blåbær i fryseren og Non Stop fulle an melkesjokolade, må det bare bli bra!
Fant noen gode oppskrifter her og lot meg inspirere. Mmm, se på dette bildet da gitt!
Viktig statistikk: I USA spiser hele 82 % muffins-spisere kun toppen av muffinsen!

I dette innlegget bør jeg også innrømme at jeg kommer fra en familie der de aller fleste har jobbet for og på Freia, meg selv inkludert, og derfor klipper jeg mer enn gjerne også inn noen gode ord om Non-Stop siden produktet allerede er nevnt: Å legge fargebelegg rundt sjokolade er en svært komplisert prosess, og det vakte oppsikt da de fargeglade linsene kom på markedet i Sverige i 1947 og i Norge i 1952. Ved hjelp av dypfryste valser formes den mørke sjokoladen til linser som senere dekkes me117313d et knasende sukkerskall i 6 forskjellige smaks og fargevarianter. Sukkerskallet består av to lag, et hvitt og et farget med smak. Prosessen for å få på sukkerskallet kalles dragering og var ved oppstart i stor grad en håndstyrt komplisert prosess som krevde en nøye oppfølging av dyktige håndverkere. Prosessen er i dag en høyteknologisk programstyrt prosess med strenge kvalitetskrav.  Non Stop selges i Sverige og Norge. I 2004 ble Non Stop Melkesjokolade lansert i Norge. All produksjon av Non Stop foregår ved fabrikk i Oslo.

AW549
Reklamer
 

One Response to “Bursdag!”

  1. Hilde Says:

    Gratulerer med dagen som var 🙂

    Og for å svare deg på det du spurte om på bloggen min…. Jeg har betalt for å kunne bruke CSS på WP-bloggen min, så derfor kan jeg leke meg litt med design og så videre. Ellers liker jeg det ganske minimalistisk så det ble hvitt mot grått. Klærne satt jeg i sammen i en kollasje på polyvore.com, teksten satte jeg på i Photoshop, men du kan også gjøre det på polyvorecom, tror jeg. Håper det ga deg noen svar! 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s