Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

Velkommen, midnattsol! mai 22, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 6:38 pm

IMG_0006Her er vi, verden! Her er vi nordlendingene som aldri syter over dårlig vær, men bare kler på oss mer klær..yeah right! Men idag, kjære interwebz, ble det sol og midnattsolen vil for første gang kanskje stråle på oss nyvåke Tromsøværinger. Til ekstra stor glede for oss som bruker YR eller andre værapplikasjoner (her fra min iPhone for noen uker siden) daglig i håp om nettopp noen sårt ønskede solstråler. Vi er så lettlurte, skal sies, for dager som idag vil vi huske i mange mange uker fremover, selv om det skyer til og stillongsen må brukes av oss syklister. Det er hemmeligheten til vår eksistens her i nord – vi elsker selvsagt snø og ekstremiteten i vårt tøffe klima – men en dag med sol (gjerne et døgn) gir oss herlige doser med energi og livsglede som hjelper oss gjennom de andre lit gråere dagene.

En sikkert kilde, selveste Tromsø kommune, forteller at midnattsol får vi når vi ser sola hele døgnet i perioden fra 19. mai til 26. juli – da er  nemlig øvre kant av sola synlig hele døgnet fra vår kommune.

Nedenfor er midnattsola morsomt illustrert med brisne Tromsøfolk midt i Storgata for en del år siden. Takk til TromsøBy for denne perla!

Midnattsol.preview

Reklamer
 

One Response to “Velkommen, midnattsol!”

  1. litlokalen Says:

    Nyt den herlige midnattsola a lot 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s