Mariesme

en søt symbiose av teknologi og kultur i veven

Helt Lamme Lår april 5, 2009

Filed under: Uncategorized — mariesme @ 3:33 pm

En av nærbutikkene har et flott skilt med denne skrift på, så jeg syntes det burde noteres i denne «nye» bloggen… Tirsdag blir det søskenmiddag og prosjektet som skal utføres heter «vi steker lammelår for første gang». Heldigvis har matprat mange gode tips til denne anledning.

la364-klassisk-lammest-0705 Steken skal få temperere seg på kjøkkenbenken noen timer i forveien, for da loves det enda bedre stekeresultat. Så gnir vi inn steken med salt, pepper og rosmarin.  Deretter stikker vi  små lommer i steken med en spiss kniv, og putter inn hvitløksbåter i biter. (Jummie!) Da kan steketermometeret stikkes inn på skrå, midt inn i steken. Vi  setter stekeovnen på 125 °C  og legger steken i en langpanne som settes den på nest nederste rille. Jeg liker lammesteken rød, og da er den den ferdig ved 65 °C. Denne oppskriften skal følges punktvis. Håper planen funker!

Advertisements
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s